Over BATC

aboutblog

Na flink lang brainstormen over de nieuwe naam had ik ‘m: Beau and the city. Hij kwam door de strenge jury en niet zonder reden want deze naam past perfect! Ten eerste ben ik gek op Sex and the city (oké, wie niet?). Een beetje leuker wordt het als ik erbij zeg dat ik al jaren een vriendinnengroepje vorm met drie andere meiden. We hebben een Charlotte, een Miranda (nee, die eigenlijk niet) een Samantha en ik ben dan Carrie, de schrijfster. Het ‘and the city’ is dan weer toepasselijk omdat ik woon, werk en studeer in het altijd spannende Utrecht. Bovendien laat ik het meest relevante woordje dat de hele serie typeert weg (het begin met de s en eindigt op ex) en dat maakt de naam al helemaal als op mijn lijf geschreven. Daar schrijf ik namelijk niet over: m’n moeder is mijn meest trouwe lezer.

 

Geschiedenis

Beauandthecity.nl is niet mijn eerste plekje op het web. Het begon zo’n 6 jaar geleden, toen ik in de 2e klas van de middelbare school zat. Ik was gek op nagellak, en toen ik op een middag Youtube ontdekte met tutorials ging er echt een wereld voor me open. Al snel klikte ik door naar beautyfilmpjes en besloot ik ook zelf een beautyblog te beginnen. Dat was niet zo’n succes. Ik ben ook oprecht de naam van deze blog vergeten, maar gelukkig bestaat ‘ie toch niet meer.

Mijn nagellakverslaving zette door en ik vond het schrijven toch wel heel leuk, dus: een nagellakblog. Een paar keer in de week liet ik mijn nieuwe aanwinsten zien en mijn nails of the day, en ik had ook redelijk wat volgers. Langzaam begon ik steeds meer over mijn leven te bloggen en steeds minder over nagellak. In 2011 deed ik mee aan Project 365 waarbij ik iedere dag een foto plaatste op deze blog en als het ware een soort dagboekje bijhield. Ik heb het project helemaal afgemaakt en meteen daarna, januari 2012, maakte ik een échte lifeblog. Op ikbenbeau.blogspot.nl heb ik 3 jaar lang geblogd over van alles en nog wat. Ik had even een pauze van een jaar, maar in juni 2014 pakte ik de draad weer op, gelukkig! Nu weet ik zeker dat ik voorlopig nog lekker door wil bloggen, mét een eigen domein! Het eerste artikel op Beau And The City verscheen op 1 februari 2015.

 

Leave a Reply